Η υγιής όψη της επιδερμίδας αποτελεί τη βάση για μία όμορφη και λαμπερή εμφάνιση. Η επιδερμίδα άλλωστε είναι εκείνη που προστατεύει το σώμα μας, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη και καθημερινή φροντίδα.

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι δύσκολο να επιτύχουμε ή να διατηρήσουμε μια λαμπερή επιδερμίδα με υγιή όψη, αυτό όμως δεν ισχύει. Με τη σωστή περιποίηση και την εφαρμογή κάποιων πρακτικών, μπορούμε πραγματικά να απολαμβάνουμε ένα δέρμα σχεδόν αψεγάδιαστο!

Καθαρισμός, η αρχή των πάντων

Η καθαριότητα του προσώπου και του δέρματος γενικότερα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε καθημερινά, αν θέλετε μία υγιή λάμψη.

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά προϊόντα και αφρόλουτρα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Η καθαριότητα βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και των μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν ατέλειες, ερεθισμούς ή να κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή.

 

Σαπούνι γάλα γαϊδούρας

 

Διαρκής ενυδάτωση

Η διαρκής ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας επιδερμίδας με υγιή λάμψη. Επιλέξτε λάδια προσώπου ή σώματος, που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας και εφαρμόστε τα καθημερινά για άψογα αποτελέσματα. Η ενυδάτωση βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, προστατεύει από την ξηρότητα και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής του λάμψης.

            Queen oil with gold flakes

Προστασία από τον ήλιο

Η προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ειδικά το καλοκαίρι, είναι απαραίτητη για μια επιδερμίδα με υγιή όψη τόσο στο πρόσωπό όσο και στο σώμα. Γι’ αυτό φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας καθημερινά, ακόμα και όταν οι ημέρες είναι πιο συννεφιασμένες. Έτσι, προφυλάσσουμε το δέρμα μας από πολλές ανεπιθύμητες περιπτώσεις, όπως η πρόωρη γήρανση.

Smooth Sunscreen 50SPF για πρόσωπο και σώμα

 

Ισορροπημένη διατροφή, σωστές συνήθειες

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίδραση της υγείας του δέρματός μας. Καλό είναι να προσπαθείτε να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και πρωτεΐνες, ώστε να παρέχετε στο δέρμα σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Υιοθετήστε συνήθειες που κάνουν καλό όχι μόνο στο δέρμα σας, αλλά και στην υγεία σας γενικότερα. Αποφύγετε το κάπνισμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει τρομερές επιπτώσεις στην υγεία και το δέρμα. Με το κάπνισμα το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και προκαλείται έτσι πρόωρη γήρανση.

Επίσης, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο εγκαυμάτων ή ακόμα και καρκίνου του δέρματος. Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα ηλιοπροστασίας.

Σταθερή φροντίδα, θετικά αποτελέσματα

Η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος απαιτεί σταθερή φροντίδα. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και δημιουργήστε μία ρουτίνα που θα ευνοήσει την επιδερμίδα σας και την υγεία σας γενικότερα.

Να θυμάστε πως κάθε δέρμα είναι μοναδικό! Επιλέγουμε με προσοχή τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για το δικό μας δέρμα και το φροντίζουμε καθημερινά ώστε να λάμπει από υγεία!