Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις εγκαταστάσεις του Θεμιστόκλειου Συγκροτήματος στη Νίκαια, έλαβε χώρα η πολυαναμενόμενη εκδήλωση TEDx του Πανεπιστημίου Πειραιά. Η Δήμητρα Κατσαφάδου απηύθυνε ομιλία μπροστά σε ένα ευρύ ακροατήριο, που την καταχειροκρότησε για τη δύναμη της παρουσίας της, το σθένος και την αυθεντικότητά της.

'Από μικρή ένιωθα μοναδική, όπως ο καθένας σας είναι μοναδικός και οφείλετε να το αποδεχτείτε, αν δεν το έχετε αποδεχτεί ακόμα...Γιατί όλοι έχουμε ένα αστέρι που αναβοσβήνει μέσα μας και οφείλουμε να το κάνουμε να λάμψει περισσότερο. Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ο μόνος τρόπος είναι να βρει ο καθένας την αλήθεια μέσα του...Θα σας πω από την αρχή τις μυστικές μου δυνάμεις, τα συστατικά που με βοήθησαν. Οι αρετές αυτές είναι η αγάπη, το μεράκι, η δοτικότητα, η πίστη, το πάθος...'

Το φετινό θέμα των ομιλιών περιστρεφόταν γύρω από την έννοια του ‘Kon-Tiki’, δηλαδή το ταξίδι που κάνει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή, τις δυσκολίες, τα εμπόδια αλλά και τους συνοδοιπόρους που συναντά. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Δήμητρα Κατσαφάδου να μοιράζεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο το μέχρι τώρα ταξίδι της, πλέκοντας με πολύ ενδιαφέρον την προσωπική με την επαγγελματική της πορεία, αφήνοντας μια αίσθηση αμεσότητας, ειλικρίνειας και ενθουσιασμού, που συγκίνησε τους παρευρισκομένους.

Το TEDx είναι μια εκδήλωση - θεσμός, που διοργανώνεται από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και έχει ως βασικό στόχο, μέσα από τις δράσεις που γίνονται, να δοθούν κίνητρα, έμπνευση, ενθάρρυνση και να επαναξιολογηθούν προσωπικοί στόχοι και όνειρα.