Η έκθεση στο μπλε φως (HEV High Energy Visible Light), το φως από την οθόνη του υπολογιστή, των smartphones, των τηλεοράσεων αλλά και κάθε συσκευής με οθόνη είναι αναπόφευκτη και συνήθως είναι και καθημερινή. Τα μάτια και η επιδερμίδα μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στις ηλεκτρονικές οθόνες και το τεχνητά εκπεμπόμενο φως - ειδικά το μπλε φως.

Το μπλε φως είναι εκείνο που ευνοεί το οξειδωτικό στρες και τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, ενώ συμβάλλει και στην πρόωρη γήρανση. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να αναλογιστούμε πώς μας επηρεάζουν πραγματικά όσα χρησιμοποιούμε αλόγιστα καθημερινά.

Οι επιδράσεις της HEV ακτινοβολίας έχει μελετηθεί πολύ (και δικαίως) τα τελευταία χρόνια, με τους ειδικούς να καταλήγουν πως η χρόνια έκθεση στο μπλε φως έχει συνδεθεί με:

  •  - Εμφάνιση πρόωρης γήρανσης και φωτογήρανσης (επηρεάζει τη δομή αλλά και τη σωστή λειτουργία των κυττάρων)
  •  - Ευνοεί τον σχηματισμό δυσχρωμιών
  •  - Επηρεάζει αρνητικά τον επιδερμικό φραγμό
  •  - Μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία φλεγμονών της επιδερμίδας

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε  και να θυμόμαστε πως όσο περισσότερο εκθέτουμε την επιδερμίδα μας στο μπλε φως, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος πρόκλησης μακροχρόνιας βλάβης, αφού έχει την ικανότητα να διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και να προκαλεί αλλοιώσεις.

Είναι μάλιστα ανησυχητικό το γεγονός πως το μπλε φως παράγει την ίδια ποσότητα ελεύθερων ριζών στο δέρμα  όσο οι ακτινοβολίες UVA και UVB μαζί.

Πώς να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας από το μπλε φως

Αν περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, η χρήση αντηλιακού, όσο κι αν φαίνεται ασυνήθιστο, είναι απαραίτητη!

Το αντηλιακό περιέχει φίλτρα ευρέος φάσματος ενισχύοντας την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στο μπλε φως. Το Smooth Sunscreen της La Vie En Rose προστατεύει από τη φωτογήρανση χωρίς ίχνος λιπαρότητας.

Να θυμάστε πως πρέπει να εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα προϊόντος και να ανανεώνετε συχνά για να διατηρείτε την προστασία.

  •  - Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική

Η Gold Elegance είναι μια κρέμα που καταπραΰνει και περιποιείται την κουρασμένη επιδερμίδα. Επιπρόσθετα στα συστατικά της υπάρχει και B-circadin για την προστασία του προσώπου από το μπλε φως, που έχει γίνει μεγάλο πια κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Η Gold Elegance έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ, το οποίο δεν επιτρέπει στο μπλε φως να διεισδύσει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

Μεταξύ άλλων η κρέμα περιέχει:

- Καφεΐνη για τόνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.

- Νιασιναμίδη για ομοιόμορφο δερματικό τόνο, χαρίζει λάμψη και ανακούφιση από την ερυθρότητα.

- Αλλαντοΐνη για τη φροντίδα της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας, από τους εξωτερικούς ρύπους.

- Πεπτίδια τεχνολογίας “drone”.