Το μακιγιάζ αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας, το στυλ και τις προτιμήσεις μας, αλλά και για να αναδείξουμε τη θηλυκότητά μας και να ολοκληρώσουμε μια εμφάνιση.

Το μακιγιάζ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα, αφού μπορεί να φέρει ισορροπία όπου απαιτείται, ή να κάνει πιο εκκεντρικό ένα ντύσιμο.

Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ είναι ζωτικής σημασίας , εάν επιθυμείτε ένα σταθερό μακιγιάζ, που δεν αλλοιώνεται μέσα στην ημέρα.

Κατανοήστε το δέρμα σας

Αν θέλετε να αναδείξετε την ομορφιά σας μέσα από το μακιγιάζ, αλλά και να δημιουργήσετε ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να κατανοήσετε το δέρμα σας και τον τύπο του.

 

Make up 1 Creamy Vanilla

Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε προϊόντα που ταιριάζουν στο δέρμα σας, αλλά και στο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Βάση μακιγιάζ

Η βάση για μακιγιάζ, γνωστή και ως primer, αποτελεί σημαντικό προϊόν για όσες γυναίκες θέλουν να διατηρήσουν ένα άψογο αποτέλεσμα μακιγιάζ για ώρες.

 

Diamond primer

 

Χρησιμοποιήστε το πριν την κρέμα ή το make up και καλύψτε τις ατέλειες, τις λεπτές γραμμές και «εξαφανίστε» τους πόρους.

Έπειτα, προχωρήστε με την εφαρμογή του foundation.

Δώστε χρώμα σε μάτια, πρόσωπο και χείλη

Οι σκιές αλλά και τα προϊόντα για χείλη, ολοκληρώνουν ένα μακιγιάζ και του δίνουν μια κατεύθυνση. Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν το χρώμα στα μάτια και άλλες όχι.

Αν θέλετε ένα βλέμμα έντονο και εκφραστικό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε eyeliner σε συνδυασμό με έντονα χρώματα σκιών.

Όσες αγαπάτε το πιο ρομαντικό ύφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο απαλές σκιές, που θα δώσουν ζωντάνια και λάμψη στο βλέμμα σας χωρίς υπερβολές.

Μην ξεχνάτε πως και το υπόλοιπο πρόσωπο χρειάζεται «χρώμα». Εφαρμόστε ρουζ ή highlighter για να τονίσετε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας.

Όσον αφορά τα χείλη, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Φορέστε έντονα κραγιόν για να αναδείξετε τα χείλη σας, ή επιλέξτε ένα lip booster για να δώσετε τον απαραίτητο όγκο και λάμψη, με πιο διακριτικό τρόπο.

 

Lip Booster

 

Τελειοποιήστε το μακιγιάζ σας

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με ένα ρουζ σε χρώμα που αναδεικνύει το πρόσωπό σας στο σύνολο, αλλά και τις γωνίες του.

Αν έχετε ατέλειες που θεωρείτε πως δεν καλύπτει το primer, τότε μπορείτε να τις καλύψετε με concealer. Τέτοιες ατέλειες μπορεί να αποτελούν οι μαύροι κύκλοι, η ακμή αλλά και τα σημάδια. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα και είστε έτοιμη!

Το όμορφο μακιγιάζ, χρειάζεται διάθεση! Αν θεωρείτε πως δεν έχετε πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα, με τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό, γρήγορο και φυσικό μακιγιάζ, που θα αναδείξει την ομορφιά σας!

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν, φροντίστε να έχετε ένα καθαρό και ενυδατωμένο πρόσωπο, για ένα λαμπερό αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας.

Βεβαιωθείτε επίσης πως έχετε εφαρμόσει όλα τα προϊόντα ομοιόμορφα. Στο μακιγιάζ δεν χρειάζονται υπερβολές. Λίγη ποσότητα αρκεί για να φέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, αν φυσικά το προϊόν είναι το κατάλληλο.

Ανακαλύψτε προϊόντα που ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματός σας και αναδεικνύουν την επιδερμίδα σας. Βρείτε το χρόνο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα όμορφο μακιγιάζ και αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας  καθημερινά!