Νιασιναμίδη: Τι Είναι;

Η νιασιναμίδη είναι ίσως το συστατικό που έχει ακουστεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα!

Πρόκειται ουσιαστικά για μια υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3 με αντιρυτιδικές αλλά και αντιοξειδωτικές ιδιότητές.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της νιασιναμίδης;

Προσδίδει λάμψη, μειώνει τις πανάδες και τις δυσχρωμίες ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ενυδάτωση και τη λείανση των λεπτών γραμμών!

Ένα από τα πιο (θετικά) χαρακτηριστικά γνωρίσματά της είναι πως συνδυάζεται και ταιριάζει καλά και με άλλα ενεργά συστατικά.

H τοπική εφαρμογή της νιασιναμίδης συμβάλλει στη ρύθμιση τη λιπαρότητας ενώ λόγω των αντιρυτιδικών της ιδιοτήτων καθυστερεί και την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης.

Βασικά χαρακτηριστικά της νιασιναμίδης:

  •  - Δεν προκαλεί φωτοευαισθησία.
  •  - Είναι αντιοξειδωτική.
  •  - Απορροφάται πολύ εύκολα.
  •  - Ρυθμίζει  τη λιπαρότητα και την περίσσια έκκριση σμήγματος.
  •  - Περιορίζει τη διαδερμική απώλεια νερού.
  •  - Ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα.
  •  - Δρα κατά των ελεύθερων ριζών.
  •  - Μειώνει την ερυθρότητα και τις κηλίδες.
  •  - Βελτιώνει την ελαστικότητα.

Η νιασιναμίδη βρίσκεται στη σύσταση πολλών κρεμών επειδή ακριβώς σαν συστατικό είναι και πολύ σταθερό (εκτός από αποτελεσματικό) και συνδυάζεται χωρίς πρόβλημα ακόμα και με τα περισσότερα δραστικά συστατικά.

Νιασιναμίδη & Βιταμίνη C

Με το μόνο συστατικό που δε “συνεργάζεται” πολύ καλά είναι η βιταμίνη C, καθώς μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά της.

Θεωρείται ιδανική για εκείνους που αναζητούν ομοιόμορφο τόνο και φωτεινή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς και είναι ανεκτή από όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμη και από τα πιο ευαίσθητα.

Το κλειδί για να αποκομίσετε τα οφέλη της βιταμίνης B3 έγκειται στη σωστή επιλογή του προϊόντος σας. Δεδομένου ότι το δέρμα μας είναι έξυπνο και η δουλειά του είναι να λειτουργεί ως φράγμα - προστατεύοντας το σώμα μας από δυνητικά επιβλαβείς εισβολείς - δεν μπορούν όλα τα τοπικά σκευάσματα να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Για αυτό είναι βασικό οι κρέμες ή τα serum που θα περιέχουν τη θαυματουργή βιταμίνη να περιέχουν συστατικά-κλειδιά τα οποία θα επιτρέψουν την εισχώρηση της νιασιναμίδης στην επιδερμίδα. Τέλος, για καλύτερα αποτελέσματα η εφαρμογή των προϊόντων που περιέχουν νιασιναμίδη γίνεται ιδανικά το πρωί!

Νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) υπάρχει ενδεικτικά στη Sapphire, την Brilliant Rose Cream και στη Royal Platinum καθώς και στις κρέμες ειδικής παρασκευής, κρέμες που ούτως ή άλλως περιέχουν συστατικά που επιτρέπουν στο εξαιρετικό αυτό συστατικό να εισχωρήσει στην επιδερμίδα.

Για ποιες/ποιους προορίζεται η Νιασιναμίδη;

Σαν συστατικό η νιασιναμίδη ενδείκνυται για κάθε ηλικία και τύπο επιδερμίδας, καθώς διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και λαμπερή!

Είναι ιδανική ακόμα και για τα πιο ξηρά δέρματα, αφού αποκαθιστά και ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό περιορίζοντας την απώλεια νερού.

Επιπρόσθετα έχει ουδέτερο PH, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως δεν προκαλεί ερεθισμούς.

Σίγουρα η βιταμίνη B3, δε χαρακτηρίζεται αδίκως ως η ήρεμη δύναμη των συστατικών κι αν γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τα πιο ''ισχυρά και ενεργά συστατικά'' όπως η βιταμίνη c ή η ρετινόλη,

τότε σίγουρα αξίζει να μιλήσουμε λίγο παραπάνω για τη θαυματουργή νιασιναμίδη.