Μάθετε τα πάντα για τις πανάδες, τις δυσχρωμίες και τους τρόπους αντιμετώπισης τους!

Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες της εκάστοτε επιδερμίδας είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο και δεν αποτελούν ένδειξη κάποιας περαιτέρω και δυνητικά επικίνδυνης κατάστασης.

Τι είναι οι πανάδες;

Πανάδες ή μέλασμα, όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, είναι οι καφέ κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Η βασικότερη αιτία εμφάνισης τους είναι η έκθεση στον ήλιο και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, τα χέρια αλλά και το ντεκολτέ. Πρόκειται για υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης στα μελανινοκύτταρα. Όπως και σε κάθε κατάσταση της επιδερμίδας το βασικό για να αποφύγουμε την εμφάνιση των πανάδων είναι η πρόληψη.

Αυτό σημαίνει αντηλιακή προστασία, όλο το χρόνο και ιδίως το καλοκαίρι, συχνές εφαρμογές αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Ακόμα οι ατέλειες και τα σπυράκια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία, με αποτέλεσμα τοπικά να δημιουργούνται δυσχρωμίες, εάν δεν υπάρξει η κατάλληλη αντηλιακή φροντίδα.

Οι πανάδες συσχετίζονται πολλές φορές και με ορμονικές αλλαγές, γι αυτό κι είναι συχνές οι περιπτώσεις εμφάνισής τους κατά την εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για μέλασμα και οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης της επιδερμίδας. Αξίζει να σημειωθεί πως πανάδες και κηλίδες, ενώ μοιάζουν δεν είναι η ίδια κατάσταση ακόμα κι αν αντιμετωπίζονται παρόμοια.

Πώς αντιμετωπίζονται οι πανάδες;

Οι φυσικές πανάδες- φακίδες της επιδερμίδας δε χρειάζονται θεραπεία, καθώς δεν αποτελούν σημάδι προβλήματος της επιδερμίδας. Οι φακίδες μπορεί με το πέρασμα των ετών να υποχωρήσουν, να αποχρωματιστούν ή ακόμα και να μειωθεί η εμφάνισή τους. Για τις πανάδες ωστόσο, που είναι μία μονιμότερη κατάσταση η κοσμετολογία μας δίνει τις απαραίτητες για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας επιλογές, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα επεμβατική λύση. Οι κρέμες, οι οροί αλλά και διάφορα έλαια προσώπου που στην ουσία προλαμβάνουν και αποτρέπουν την εμφάνιση των κηλίδων, βελτιώνουν την όψη δυσχρωμιών και χαρίζουν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην επιδερμίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν δραστικά συστατικά τα οποία στοχεύουν στην αναστολή της δράσης ενός ενζύμου, της τυροσινάσης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ομαλή ή μη παραγωγή μελανίνης.

Η αλλαντοΐνη, η νιασιναμίδη, η αρβουτίνη, η βιταμίνη C, το σαλικυλικό οξύ, η μπακουχιόλη και η βισαβολόλη είναι συστατικά με αντιοξειδωτική δράση και πραγματοποιούν ήπια απολέπιση συμβάλλοντας έτσι στην ανανέωση της επιδερμίδας και στην εξισορρόπηση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΧΡΩΜΙΩΝ:

  • Mon elixir cream 50ml - Κρέμα προσώπου που απαλύνει σταδιακά και προλαμβάνει την εμφάνιση πανάδων και δυσχρωμιών, μαζί με τη συσκευή δόνησης για την απόλυτη ανανέωση και λάμψη της επιδερμίδας!

  • Premium Serum with natural Vitamin A Alternative 15ml - Serum προσώπου με την εναλλακτική μορφή της βιταμίνης Α. Συμβάλλει στη βελτίωση της όψης των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και του ομοιόμορφου δερματικού τόνου.

  • Premium serum with vitamin C 15ml - Serum - ορός προσώπου πλούσιος στο πιο σταθερό και ακριβό παράγωγο βιταμίνης C (3-o-Ethyl Ascorbic Acid), για την πιο λαμπερή εκδοχή της επιδερμίδας σας! Χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, λάμψη και ομοιόμορφο τόνο. Βελτιώνει ορατά τη θαμπή και κουρασμένη όψη.

Τρόποι εφαρμογής των βιταμινών:

ΠΡΩΙ: Μετά τον καθαρισμό σας εφαρμόζετε τη βιταμίνη C, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Στη συνέχεια εφαρμόζετε την Mon Elixir σε όλο το πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Ολοκληρώνετε την περιποίηση σας με εφαρμογή αντιηλιακού υψηλής προστασίας.

ΒΡΑΔΥ: Σε καθαρό πρόσωπο εφαρμόζετε τη βιταμίνη Α και στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα σας. Ιδανικά, μπορείτε να εφαρμόσετε την Brilliant Rose Cream.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

Αν δεν έχετε εφαρμόσει ξανά βιταμίνη C, την εντάσσετε σταδιακά στην καθημερινή σας περιποίηση. Αρχικά, περιορίζετε τη χρήση της σε 3 φορές την εβδομάδα, μόνο το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη εβδομάδα, εφαρμόζετε, εναλλάξ το ένα βράδυ τη βιταμίνη Α και το άλλο τη βιταμίνη C. Το πρωί, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο άλλο serum όπως, Mesotherapy serum, Le paris white caviar, Platinum serum avant. Από τη δεύτερη εβδομάδα, ξεκινάτε κανονικά να εφαρμόζετε το πρωί τη βιταμίνη C και το βράδυ τη βιταμίνη A. Κατά τη διάρκεια της ημέρας να εφαρμόζετε, πάντα, αντιηλιακό υψηλής προστασίας.

Προσοχή: Για καλύτερα αποτελέσματα η Mon Elixir να εφαρμόζεται μόνο σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C προλαμβάνει την 'καταστροφή' της επιδερμίδας από τις ηλιακές ακτίνες, αλλά δύναται και να επιδιορθώσει δερματικές βλάβες (πανάδες, δυσχρωμίες) που έχουν προκύψει από την απρόσεκτη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία!