Tελικά μπορεί να υπάρχουν λάθη που άθελά μας κάνουμε στο ντους;

Φαίνεται πως ναι και μάλιστα συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που το νερό αγγίζει την επιδερμίδα μας.

Πώς γίνεται όμως μία τόσο αναγκαία και χαλαρωτική συνήθεια, να βλάπτει ταυτόχρονα την επιδερμίδα;

Αν μετά το ντους νιώθετε την επιδερμίδα σας αφυδατωμένη, ξηρή και να τραβάει, ίσως κάνετε κάποιο από τα παρακάτω - πολύ συνηθισμένα - λάθη.

Πολύ ζεστό νερό

Ένα ζεστό ντους είναι σίγουρα χαλαρωτικό και το ιδανικό κλείσιμο μετά από μία γεμάτη μέρα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από την επιδερμίδα έλαια και υγρασία.

Προκειμένου να μην αφυδατώσετε την επιδερμίδα τόσο που να διαταραχθεί ο φραγμός, είναι προτιμότερο και πιο ωφέλιμο το ντους με χλιαρό νερό.

Βαριά ή λάθος προϊόντα

Τα πολύ σκληρά σαπούνια και καθαριστικά σώματος αφαιρούν επίσης την απαραίτητη υγρασία από την επιδερμίδα, κάνοντας πιο έντονη την αίσθηση τραβήγματος.

Για να αποφύγετε την περιττή ξηρότητα και τυχόν ερεθισμούς, προτιμήστε μια απαλή ενυδατική φόρμουλα η οποία θα είναι αποτελεσματική στον καθαρισμό, αλλά ταυτόχρονα θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει την επιδερμίδα.

Εστίες μικροβίων και βακτηρίων

Σφουγγάρια, ξυραφάκια αλλά και πετσέτες μπορεί να αποτελέσουν εστία μικροβίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για διάφορες παθήσεις της επιδερμίδας.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο μετά από κάθε ντους να στεγνώνετε τα εργαλεία και τις πετσέτες, ενώ είναι βασικό να τα αλλάζετε τακτικά.

Έντονη και συχνή απολέπιση

Η απολέπιση είναι βασική τόσο για την καθαριότητα, όσο και για τη διατήρηση της καλής υγείας της επιδερμίδας, όμως όταν αυτή συμβαίνει συχνότερα από το επιτρεπτό ή με πολύ ‘’σκληρά’’ προϊόντα, μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό, προτιμήστε να κάνετε απολέπιση από μία έως δύο φορές την εβδομάδα και με ένα σχετικά ήπιο απολεπιστικό όπως:

  •  - το σαπούνι με γάλα γαϊδούρας κόκκους ελιάς και αμυγδάλου ιδανικό για ήπια απολέπιση στο σώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πόδια, μηρούς, γλουτούς, κοιλιά και μπράτσα.
  •  - το σαπούνι με γάλα γαϊδούρας και λούφα, ιδανικό για απολέπιση στο σώμα καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει σε βάθος.

Ενυδάτωση του σώματος μετά το ντους

Καθώς η επιδερμίδα έχει αφυδατωθεί αρκετά μετά το ντους, είναι βασικό να μην παραλείπετε την ενυδάτωση αμέσως μετά, η οποία θα επαναφέρει την υγρασία στα απαιτούμενα επίπεδα.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας πιο πλούσιας ή πιο ελαφριάς υφής ενυδατικές σώματος όπως το body butter με βούτυρο καριτέ και αγνά συστατικά της φύσης που θρέφουν σε βάθος την επιδερμίδα, το οποίο είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αν πάλι προτιμάτε τις πιο ελαφριές υφές και συστάσεις, μπορείτε να εφαρμόσετε μία από τις body lotion οι οποίες ενυδατώνουν βαθιά αλλά απορροφώνται αμέσως από την επιδερμίδα και τις βρίσκετε σε δύο συγκλονιστικά αρώματα, τη Queen oil with gold flakes με πραγματικά φύλλα χρυσού, για λάμψη και περιποίηση πολυτελείας αλλά και τη Golden Sparkle με άρωμα βανίλιας και ζεστές νότες κανέλας!

Tip: Η εφαρμογή της κρέμας σώματος σε ελαφρώς νωπό δέρμα, θα κλειδώσει την υγρασία και η επιδερμίδα θα είναι λεία και ενυδατωμένη με μεγαλύτερη διάρκεια.