Υπάρχει γυναίκα που δεν έχει πρόβλημα με την κυτταρίτιδα; Η απάντηση είναι όχι! Η κυτταρίτιδα είναι ένα κοινό «αισθητικό» ζήτημα, που αφορά εκατομμύρια γυναίκες – αλλά και άνδρες - ανά τον κόσμο, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το σωματικό τους βάρος.

Ο χαρακτηριστικός φλοιός πορτοκαλιού που έχει, εμφανίζεται κυρίως σε γλουτούς και πόδια και συνδέεται κυρίως με τη συσσώρευση λίπους αλλά και τις κρατήσεις υγρών.

Παρόλο που η κυτταρίτιδα είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που δεν προκαλεί προβλήματα υγείας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας.

Η καταπολέμησή της και η εύρεση των κατάλληλων προϊόντων και λύσεων είναι σημαντική, για τη μείωση της εμφάνισής της και τη βελτίωση της επιδερμίδας.

Ας δούμε λοιπόν, πως μπορείτε να μειώσετε την κυτταρίτιδα και να αποκτήσετε μια λεία και σφριγηλή επιδερμίδα!

Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες

Η υγιεινή διατροφή είναι κρίσιμη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά, βοηθούν στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

Επίσης, οι πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο και τα ψάρια, είναι επίσης σημαντικές για την ενίσχυση των μυών και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ η περιορισμένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και η αποφυγή υπερβολικής πρόσληψης ζάχαρης και αλατιού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφών με υψηλά λιπαρά που συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, ώστε να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας.

Δώστε σημασία στην άσκηση

Η άσκηση είναι μια δραστηριότητα που συμβάλλει τόσο στη διαμόρφωση ενός όμορφου σώματος, αλλά και στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και της γενικότερης υγείας.

Ασκήσεις που εστιάζουν στα πόδια και τους γλουτούς, μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος για άνδρες και γυναίκες και να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Άλλες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το τρέξιμο, το περπάτημα, το ποδήλατο αλλά και η γιόγκα, καθώς βοηθούν στην αποτελεσματική καύση του λίπους, ειδικά αν συνδυαστούν με σωστή και υγιεινή διατροφή.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε πέρα από τη διατροφή και την άσκηση;  Να επενδύσετε στα κατάλληλα προϊόντα!

Τα ειδικά προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια, καθώς όχι μόνο στοχεύουν στη μείωσή της, αλλά και στη σύσφιξη και την ενίσχυση της επιδερμίδας.

Anti-Cellulite 200ml

Το μυστικό είναι να δημιουργήσετε τη σωστή… ρουτίνα! Εφαρμόστε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας που λειαίνουν την επιδερμίδα και συμβάλλουν στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα συσφίγγουν και τονώνουν το δέρμα, όπως η Anti-Cellulite από τη La Vie en Rose.

Συνεχίστε την περιποίηση με προϊόντα σύσφιξης και τόνωσης της επιδερμίδας, όπως το Super body bottox, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά αλλά και μπράτσα.

Super body bottox 200ml

Τέλος, εφαρμόστε προϊόντα που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, βελτιώνοντας ορατά την υφή της, για ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

DK Anti-Wrinkle Body Lotion 150ml

Το τακτικό μασάζ αλλά και η απολέπιση, μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσουν στην αποβολή των τοξινών.

Μην ξεχνάτε πως ο συνδυασμός προϊόντων και ενεργειών όπως άσκηση, διατροφή αλλά και μασάζ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του προβλήματος.

Επενδύστε στον εαυτό σας!

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατη! Η συνεπής και συνεχής προσπάθεια, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών και η επένδυση σε αποτελεσματικά προϊόντα μπορούν να κάνουν θαύματα!

Να θυμάστε πως η προσπάθεια χρειάζεται υπομονή και θέληση, καθώς η μείωση της κυτταρίτιδας είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσήλωση.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως η ομορφιά και η αυτοπεποίθηση προέρχονται αρχικά από μέσα μας. Αγαπήστε τον εαυτό σας, βρείτε χρόνο να τον φροντίσετε και αποκτήστε την επιδερμίδα που ονειρεύεστε!