Πολύς λόγος γίνεται πια για τη θαυματουργή ρετινόλη και κυρίως για ένα από τα βασικά υποκατάστατά της, το Bakuchiol.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη φυτική/vegan εκδοχή της βιταμίνης Α. Προέρχεται από ένα φυτό με την ονομασία ‘’Psoralea Corylifolia’’ και ουσιαστικά οι ειδικοί αναφέρουν το bakuchiol σαν τη ρετινόλη που δεν προκαλεί ερεθισμούς στην επιδερμίδα.

Η ρετινόλη, επειδή έχει ακριβώς τη μεγαλύτερη δράση, έχει και τη μεγαλύτερη αντίδραση που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και θα πρέπει να την εντάξεις πάρα πολύ σταδιακά στη ρουτίνα περιποίησής σου.

Αντίθετα, το Bakuchiol ακριβώς επειδή είναι η ήπια μορφή της ρετινόλης, μπορεί να ενταχθεί αμέσως στη ρουτίνα σου, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα δραστικά συστατικά, κάτι που η ρετινόλη πρακτικά απαγορεύει!

Ακόμη το bakuchiol μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και το πρωί καθώς είναι αντιοξειδωτικό, ωστόσο, όπως με τη βιταμίνη c, πρέπει να το χρησιμοποιείς πάντα με αντηλιακή.

Τι αποτελέσματα θα δεις με το bakuchiol;

Θα δεις σταδιακά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες να λειαίνουν, αλλά θα δεις και βελτίωση της όψης των πανάδων και των δυσχρωμιών, όχι όμως επειδή κάνει απολέπιση, αλλά ακριβώς επειδή είναι αντιοξειδωτικό συστατικό και δουλεύει εκ των έσω.

Πού θα βρεις το bakuchiol;

Το υπέροχο αυτό καινοτόμο συστατικό θα το συναντήσεις στη μοναδική Brilliant Rose Cream με ή χωρίς φύλλα χρυσού. Πρόκειται για μία κρέμα μέτριας υφής, που λόγω αυτού του υποκατάστατου της ρετινόλης δρα κατά των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων, ενώ κατά το διάστημα της νύχτας που η επιδερμίδα ανανεώνεται, προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, χαρίζοντάς της μεταξένια υφή και ομοιόμορφο τόνο.