Γιατί τo 3D Face Roller είναι το skincare tool που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας;

Τα τελευταία χρόνια τα skincare tools, τα εργαλεία δηλαδή που ενισχύουν τη δράση των κρεμών και ορών, έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στα νεσεσέρ μας. Και δίκαια!

Είναι compact, μικρά, πρακτικά και κυρίως λειτουργούν θαυμάσια και με αποτελέσματα όταν γίνεται ορθή χρήση τους.
Αλλά η τεχνική του face-rolling δεν είναι και τόσο καινούργια. Στην πραγματικότητα, οι ρίζες της χρήσης τέτοιων εργαλείων μπορούν να εντοπιστούν χιλιάδες χρόνια πριν, στην αρχαία Κίνα.

Τι είναι το Face-Rolling;

Χρησιμοποιώντας το face-roller, ένα εργαλείο για μασάζ προσώπου το οποίο έχει συνήθως ένα κύλινδρο σε κάθε άκρο κάνετε μασάζ ακολουθώντας προς τα έξω κινήσεις μακριά από το πρόσωπό σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το face-roller σας κάθε μέρα για περίπου 5 λεπτά για να δώσετε άμεση ώθηση και λάμψη στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας, ενώ τα οφέλη της χρήσης του είναι πολλά!

• Βελτιώνει τη λεμφική ροή και την παροχέτευση.
• Βελτιώνει τη ροή του αίματος.
• Μειώνει το πρήξιμο
• Τονώνει και καταπραΰνει το κουρασμένο δέρμα
• Προσφέρει χαλάρωση
• Μειώνει το άγχος
• Κατανέμει πιο ομοιόμορφα τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας

Το λεμφικό σύστημα είναι ο τρόπος του σώματός σας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τα ανεπιθύμητα βακτήρια στο σώμα. Έτσι, οδηγώντας το face roller προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, μπορείτε να βελτιώσετε τη λεμφική ροή και να βοηθήσετε στην “αποστράγγιση” του προσώπου σας.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά το 3d Face Roller

Σε καθαρό πρόσωπο, προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας serum ή κρέμα.

Tip: Προτιμήστε κάποιον πιο ενυδατικό ορό (ή κρέμα), καθώς αυτό θα βοηθήσει καλύτερα το 3D face roller να γλιστρά στο πρόσωπο. Μπορείτε να κάνετε face rolling ακόμα και με έλαιο, όπως ο ελίχρυσος!

Η κατεύθυνση που ακολουθείτε, έχει σημασία.
Οι κινήσεις σας από το κέντρο του προσώπου πρέπει να είναι προς τα έξω (από τα ζυγωματικά προς τα αυτιά).
Γύρω από μάτια η φορά του face roller είναι επίσης προς τα έξω για να μειώσετε πρηξίματα και κατακράτηση.
Στο οβάλ του προσώπου οι κινήσεις σας πρέπει να είναι προς τα έξω και κάτω στα πλάγια του λαιμού και από το σαγόνι προς τα έξω.
Περίπου πέντε με 10 φορές σε κάθε σημείο του προσώπου αρκούν. Η ερυθρότητα είναι φυσιολογική καθώς αυξάνεται η αιμάτωση του προσώπου.

Είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να αντισταθείτε στην επιθυμία να πραγματοποιήσετε κινήσεις πέρα δώθε, καθώς αυτό δε βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος στο πρόσωπο.

Τέλος μην ξεχνάτε να πλένετε το 3D Face Roller μετά από κάθε χρήση, χρησιμοποιώντας απλώς σαπούνι και ζεστό νερό!