Βιταμίνη C: Το θαυματουργό αντιοξειδωτικό ενεργό συστατικό και πως να κάνετε σωστή χρήση του

Η βιταμίνη c είναι ένα από τα πιο δραστικά -και άρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά- συστατικά. Τα οφέλη της τόσο για τον οργανισμό όσο και για την επιδερμίδα είναι πολλά, ενώ όπως λέγεται, αν χρησιμοποιηθεί σωστά κάνει θαύματα!
Είναι αντιοξειδωτική, λευκαντική και φυσικά διαθέτει τεράστιες αντιγηραντικές ιδιότητες.

Συνοπτικά τα οφέλη της βιταμίνης C είναι τα εξής:

- Εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος
- Μειώνει τις σκούρες κηλίδες
- Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία
- Έχει anti – pollution δράση
- Λειτουργεί σαν booster του υαλουρονικού οξέος

Πότε χρησιμοποιείται ιδανικά η βιταμίνη C στην επιδερμίδα;

Η βιταμίνη c μπορεί να ενσωματωθεί στη ρουτίνα περιποίησης σας και το πρωί και το βράδυ. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως το πρωί βοηθά επιπλέον και στην προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και τη UV ακτινοβολία, ενώ ενισχύει και την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού.

Tip: Το πρωί σε καμία περίπτωση δεν αμελούμε τη χρήση αντιηλιακού, έπειτα από την εφαρμογή της βιταμίνης c. Ακόμα, δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλα ενεργά συστατικά και οξέα (AHAs και BHAs) για να μην προκληθεί ερεθισμός.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η βιταμίνη C οξειδώνεται πολύ εύκολα όταν έρθει σε επαφή με το φως, τον αέρα, τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και το νερό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η συσκευασία του Premium serum with vitamin C, είναι σκουρόχρωμη. Καθώς η βιταμίνη c είναι αρκετά ασταθής, είναι απαραίτητη η σωστή συσκευασία της αλλά και η αποθήκευσή της.
Ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα προϊόντα με βιταμίνη C, είναι καλό να αποθηκεύονται σε δροσερά, σκοτεινά και χωρίς υγρασία μέρη. Φυσικά καλό είναι να θυμάστε να κλείνετε πολύ καλά το προϊόν, έπειτα από κάθε χρήση του.

Πως θα χρησιμοποιήσετε σωστά το Premium serum with vitamin C;

Σε καθαρό και στεγνό δέρμα εφαρμόζετε 4 με 6 σταγόνες, κάνοντας απαλό μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Σε πρώτη επαφή με τον ορό, προτιμήστε τη χρήση του 2 με 3 φορές την εβδομάδα ενώ σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τη συχνότητα που το χρησιμοποιείτε!

Να θυμάστε πως σε κάθε δραστικό συστατικό, προϊόν ή θεραπεία δεν υπάρχει σωστός χρόνος για να ξεκινήσετε, σημασία έχει η ανάγκη της κάθε επιδερμίδας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για βιταμίνη c. Άλλωστε, ταιριάζει σε κάθε ηλικία και σε κάθε τύπο δέρματος. Αρκεί μόνο να ξεκινήσετε για να δείτε τα θαυματουργά οφέλη της.