Όταν δεν καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας, τότε είναι σαν να κάνετε ντους με τα ρούχα!

ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουν για κάποιον που συνηθίζει να κάνει ντους με τα ρούχα του;
Σίγουρα θα σκεφτόσουν πως τα ρούχα δεν επιτρέπουν στο δέρμα να καθαριστεί σε βάθος… Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην επιδερμίδα μας όταν αποφεύγουμε ή παραλείπουμε τον καθημερινό καθαρισμό της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην επιδερμίδα μας συσσωρεύονται ρύποι και σε συνδυασμό με το μακιγιάζ φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αν δεν απαλλάξουμε την επιδερμίδα μας από ό,τι την επιβαρύνει πολύ σύντομα θα αποκτήσει μια όψη θαμπή και θα χάσει σταδιακά την ελαστικότητα της.

Ο μοναδικός τρόπος να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο είναι να παρέχουμε στην επιδερμίδα μας έναν σωστό καθαρισμό πρωί και βράδυ απομακρύνοντας το μακιγιάζ, τους ρύπους και προετοιμάζοντάς τη για την εφαρμογή των κρεμών προσώπου που έχουμε επιλέξει για τη φροντίδα της. Αν δεν προηγηθεί ο κατάλληλος καθαρισμός, κανένα δραστικό συστατικό απ’ το serum ή την κρέμα προσώπου μας δε θα καταφέρει να εισχωρήσει στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

Υπάρχει μια μεγάλη επιλογή καθαριστικών προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη, ανάλογα με τον τύπο και την κατάσταση της επιδερμίδας μας (micellar water, σαπούνι με γάλα γαϊδούρας ή με άνθρακα και σε υγρή μορφή)

Σημείωση: Ο ιδανικός καθαρισμός είναι double cleansing (διπλός καθαρισμός)
Κάνουμε πρώτα ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπο μας με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού για την επιδερμίδα μας!


Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να κοιμηθείς χωρίς να έχεις καθαρίσει την επιδερμίδα σου, σκέψου απλά τον εαυτό σου να κάνει ντους με τα ρούχα.

Καθαρισμός προσώπου - Συμβουλές - Δήμητρα Κατσαφάδου